Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Typ NAT

Kaszke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miksterek pomocy xD mam problem otoz zmienilem dostawce neta na szybszy, I tu mamy problem.. Porty, I typ nat, nie przeszkadza mi to w sumie ale troche dlugo laduje sie gta online I mecz w towarzyski fifa 14, Probowalem otwierac porty, dawac ip pleja do Dmz I tak dalej, nic nie przynioslo skutku

Opublikowano

Dzwoń do dostawcy internetu. Sam się kiedyś bawiłem w otwieranie portów itd ale gówno to dało. Niestety telefon do dostawcy internetu w moim przypadku nic nie dał bo idioci co pracują w orange nie wiedzą nawet co to NAT :D I do dziś mam problemy z multi.

Jeszcze możesz spróbować ustawić DMZ na swoją konsolę (podobno skuteczny sposób na NAT 2 ale mnie nie pomogło)

Może będziesz miał więcej szczęścia ode mnie :P Mnie nawet zmiana routera nie pomogła.

Opublikowano

Nie znam się na tej konsoli ale zauważyłem temat z nat. Także miałem z tym problem, najczęściej jest on jak się ma jakiegoś miejscowego dostawcę internetowego. Jak grałem w gry na kompie np w Warframe to musiałem używać VPN-a żeby ominąć nat. Dzwonie do dostawcy nic nie dawało, mówili że zrobią.. ale nawet palcem nie kiwali. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli nie pomogło odblokowanie tych portów w routerze, to przychodzą mi do głowy trzy opcje:

- Konsola nie jest bezpośrednio połączona z routerem (gdy udostępniam internet poprzez laptop/komputer/TV to na konsoli mam nat3, bezpośrednio do routera nat2, tak dla przykładu)

- Sprawdzić to na innym routerze, obojętnie jakim. Pożycz od kogoś na chwilę i sprawdź odblokowując wcześniej porty dla tego routera

- Skontaktuj się z dostawcą i go opieprz, jeśli nic z powyższych nie zmieni. Powinieneś mieć nat2 (lub nat1 nawet, ale z tym się jeszcze nie spotkałem) przy bezpośrednim połączeniu konsoli do routera, jeśli jest inaczej to już oni powinni coś z tym zrobić.

Opublikowano

Jeśli nie pomogło odblokowanie tych portów w routerze, to przychodzą mi do głowy trzy opcje:

- Konsola nie jest bezpośrednio połączona z routerem (gdy udostępniam internet poprzez laptop/komputer/TV to na konsoli mam nat3, bezpośrednio do routera nat2, tak dla przykładu)

- Sprawdzić to na innym routerze, obojętnie jakim. Pożycz od kogoś na chwilę i sprawdź odblokowując wcześniej porty dla tego routera

- Skontaktuj się z dostawcą i go opieprz, jeśli nic z powyższych nie zmieni. Powinieneś mieć nat2 (lub nat1 nawet, ale z tym się jeszcze nie spotkałem) przy bezpośrednim połączeniu konsoli do routera, jeśli jest inaczej to już oni powinni coś z tym zrobić.

Dzieki, ostatnio byllem z plejem u mojego wujka na fife to wszystko było git malina złote jabłka typ drugi a jak wróciłem do domu na pleju typ trzeci :/ Telefon nic nie dal, jest bezposrednio polaczany z routerem, czeka mnie kolejna zmiana dostawcy/nowy router

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...